De kandidaten uit Sint-Joris

Vandaag vullen we de lijst verder aan met de sp.a - Groen kandidaten uit Sint-Joris. Dat Sint-Joris de lijsttrekker én de lijstduwer levert, is misschien merkwaardig, maar deze kanjers maken het plaatje compleet. We zijn op trots op hun steun voor het kartel.

Wannes Daveloose

Wannes Daveloose staat voor sp.a op plaats 20. Hij werkt als arbeider bij Jebo Food. Naast piano spelen, zet hij zich ook volop in als penningmeester bij de culturele raad in Beernem.

Als kandidaat wil hij zich graag, op alle vlakken en voor iedereen, verder blijven inzetten en meehelpen om onze gemeente nog aangenamer te maken.

Godfried Martelé

Voormalig sp.a OCMW- en gemeenteraadslid Godfried Martelé staat op plaats 22.

Hij is een leraar op rust en is voorzitter van de bloeiende verenigingen "Curieus & S-Plus", waar hij al meer dan 10 jaar diverse uitstappen en activiteiten voor organiseert. Kortom Godfried is heel actief in het verenigingsleven.

Godfried is kandidaat om de lijst en de jongere generatie te ondersteunen.

Anneke Coppens

Op plaats 23 staat Anneke Coppens, samen met Jan was zij één van de eerste vertegenwoordigers voor Groen uit Sint-Joris. 

Ze is trotse moeder van drie zonen en wil zich inzetten op het landelijk karakter van onze gemeente zo veel mogelijk te behouden.

Verder is Anneke ook actief vrijwilliger bij de Beernemse Notenkraker en de voeselbank.

Ignace Gernaey

Op nummer 24 staat sp.a voorzitter Ignace Gernaey. Hij had 25 jaar dienst in het station van Beernem en wil zich vooral inzetten voor een groter trein aanbod in Beernem.

Naast sp.a voorzitter, is Ignace ook voorzitter van wielerclub en lid van het feestcomité.

 

Wannes, Godfried, Anneke en Ignace vervolledigen de kandidaten voor Sint-Joris voor sp.a - Groen. Samen met Jan, Annette en Danny zijn ze de kandidaten in de deelgemeente.

Jan Vanasssche

Groen gemeenteraadslid Jan Vanassche is lijsttrekker en werkt bij een internationale onderneming.Hij wil onder andere een master plan voor het behoud van de open ruimte, om zo onze mooie landschappen en dreven te kunnen behouden.

Verder wil Jan de mogelijkheid nagaan om een boerenmarkt op te richten, zodat onze landbouwers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. 

Annette Devliegher

Voor sp.a vinden we op de 8ste plaats ABVV vakbondsafgevaardigde Annette Devliegher. Als lid van de Gendercommissie streeft Annette naar gelijkheid voor mannen en vrouwen. Verder wil ze zich ook volop inzetten voor het sociale leven binnen onze gemeente.

Danny Tant

Sp.a gemeenteraadslid Danny Tant duwt de lijst. Het is een bewuste keuze om met z'n 18 jaar ervaring de andere kandidaten te ondersteunen. 

Als dagelijkse fietser vindt Danny goed onderhouden fietsverbindingen en fietsvriendelijke kruispunten dan ook bijzonder belangrijk. Hij blijft ook pleiten voor een herwaardering van de trage wegen.