Kandidaten uit de deelgemeente Beernem

Vandaag stellen we de kandidaten uit de deelgemeente Beernem voor. Zes vrouwen en vier mannen staan mee aan het roer voor sociale, ecologische en progressieve politiek.

Hiermee hebben we alle kandidaten voor sp.a - Groen bekend gemaakt.

Jaklien Tant

Groen OCMW-raadslid Jaklien Tant staat op de negende plaats.  Ze stond reeds op de lijst toen Agalev voor het eerst in Beernem opkwam. Ze is gepensioneerd ambtenaar bij de VRT, waar ze als laatste functie op het vakbondssecretariaat werkte. Jaklien zet zich in als vrijwilliger bij de sociale kledingwinkel De Kapstok en bij de voedselbedeling van de Beernemse Notenkraker. 

Jan-Klaas Kesteloot

Op nummer elf staat Groen secretaris Jan-Klaas Kesteloot.  Als afgevaardigde in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, wil hij vooral de ruimtelijke verrommeling inperken. Hij wil dat de gemeente nu eindelijk beslist waar appartementen kunnen, waar windmolens gewenst zijn, waar handel gestimuleerd moeten worden etc.. We moeten ook bestuderen hoe we onze open landschappen kunnen vrijwaren van bijv. verdere lintbebouwing.

Lut Depauw

Op plaats 13 vinden we Lut Depauw. Ze komt op voor Groen en zet zich actief in voor mensen die het moeilijk hebben. Haar persoonlijk project om kledij te verzamelen, evolueerde tot de oprichting van de sociale kledingwinkel De Kapstok. In naam van alle toekomstige generaties, kiest ze volop voor langetermijnoplossingen.

Bianca Gryson

Bianca Gryson is ABVV afgevaardigde en heeft vooral oog voor de noden van veel mensen. Daarnaast heeft ze ook een grote passie voor haar huisdieren en daarom ijvert ze ook voor meer omheinde uitlaatplaatsen en het aanpakken van dierenverwaarlozing. Bianca staat voor sp.a op de 14de plaats.

Milan Lamyns

De jongste kandidaat is de achttienjarige Milan Lamyns. Hij is net afgestudeerd en staat voor sp.a op nummer 16. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan z'n Mini 4-takt. Milan is actief lid van Dax team Brugge en TTC Topspin Beernem. Als voormalig BMX rijder vindt hij het dan ook jammer dat het BMX-parcours aan Sportzaal Drogenbrood er niet kwam. Milan vindt ook dat ook een skatepark in deelgemeente Beernem moet kunnen.

Bart De Beukelaer

Bart De Beukelaer staat voor Groen op de 17de plaats. Door o.a. gemeentelijke cultuurbeleving voor iedereen toegankelijk te maken, wil hij verder werken aan een gastvrije gemeente. Bart verplaatst zich in Beernem hoofdzakelijk te voet of met de fiets en daarom is hij dan ook grote voorstander om o.a. fietspaden te verbeteren en is hij voor betere veilige openbare fietsstallingen. .

Hilde Serlippens

Hilde Serlippens staat voor sp.a op de 18de plaats. Ze is mama van tieners die zowel in het verenigingsleven als in de filmcultuur actief zijn. Daarom wil ze zich vooral inzetten voor het ondersteunen van de jeugdverenigingen en de verdere ontplooiing van de academie voor muziek en dans en de nog niet zo lang geleden opgerichte academie voor beeldende kunst.

Leen Van Zeir

Voedingsdeskundige Leen Van Zeir staat voor Groen op de 19de plaats. Ook in haar dagelijkse leven houdt de gezondheid van de mensen haar erg bezig. Dat reikt natuurlijk verder dan enkel voeding: schone lucht, biodiversiteit, geen pesticiden meer... Met Groen wil ze de gezondheid en leemomgeving centraal plaatsen bij elke gemeentelijke beslissing.

Pieter Baetens

Pieter Baetens staat voor Groen op de 21ste plaats. Hij is ondersteuner in het lager onderwijs waar hij kinderen helpt, die door het M-decreet in hun reguliere school kunnen blijven. In z'n vrije tijd is hij imker en tuiniert hij. Als Beernemnaar vindt Pieter dat er o.a. dringend een geluidswand moet komen naast de woonwijk aan de snelweg, zodat die buurt minder geluidsoverlast zou hebben.

Jaklien, Jan-Klaas, Lut, Bianca, Milan, Bart, Hilde, Leen en Pieter vervolledigen de kandidaten voor Beernem voor sp.a - Groen. Samen met Vicky Reynaert en Vicky Verstringe, zijn ze de sterk-houders in de deelgemeente.

sp.a gemeenteraadslid Vicky Reynaert
Vicky Reynaert

Sp.a gemeenteraadslid Vicky Reynaert staat op de 2de plaats. Beroepsmatig coördineert ze mee het Europees beleid van de Vlaamse overheid. Als mama van Achiel (3) is ze o.a erg begaan met kinderopvang en wil ze ervoor zorgen dat er ook de komende jaren voldoende en betaalbare kinderopvang in Beernem is. Ze staat ook bekend om haar strijd voor meer openbaar vervoer voor Beernem.

Vicky Verstringe

Op de vierde plaats komt sp.a gemeenteraadslid Vicky Verstringe. Als commercieel consulent bij Bond Moyson komt ze dagelijks in contact met mensen die in grote armoede leven. Vicky wil zich blijven inzetten om de mensen te helpen. .